måndag 17 februari 2014

Pulled Pork med Tomatsalsa

Så sjukt gott, så sjukt enkelt!! Det här har blivit en favorit här hemma. Till helgen äter vi den med mjuka tortillabröd och till vardags med ris eller potatis. Tomatsalsa, crème fraiche, tunt skivad röd lök och majs serveras till men har du andra favoriter så är det bara att duka fram dem också.
 
Pulled Pork
1 1/2 kg benfri fläskkarré i bit
3 tsk salt
3 krm nymalen svartpeppar
2 gula lökar
1 hel vitlök
1 flaska barbecuesås hickory (à 250 ml)

Till servering:

1 - 12 portionsbröd, t ex tortilla, minibaguette eller källarfranska
1 fint strimlad rödlök
Tomatsalsa (se recept nedan)
1 burk majs (à 340 g)
3 dl crème fraiche  
Sätt ugnen på 125°C.
Krydda köttet runt om med salt och peppar. Lägg det i en gryta med lock som tål ugnsvärme.
Skala och skär löken i klyftor. Skala vitlöksklyftorna. Lägg lök och vitlök runt om köttet i grytan. Häll på barbecuesåsen så det täcker kött och lök. Sätt på locket, låt köttet stå i nedre delen av ugnen 4–5 timmar, tills det är riktigt mört.
Dra isär köttet direkt i grytan med en gaffel så det faller isär och blandas med såsen.
Dela bröden och låt var och en fylla sitt bröd med kött och tillbehör.
 

Tomatsalsa

6 tomater
1 liten gul lök
1 - 2 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
1 msk rödvinsvinäger
1 msk brun farin
1/2 - 1/2 tsk salt
1 krm grovmalen svartpeppar
1/2 dl strimlad basilika
Skölj och halvera tomater.
Tärna tomatköttet smått. Skala och finhacka gul lök och vitlöksklyftor.
Blanda olivolja med rödvinsvinäger, brun farin, salt och grovmalen svartpeppar i en skål. Vänd ner tomater och lökhack. Ställ kallt ca 1 timme. Vänd ner strimlad basilika.
Pulled Pork - långdragen gris. Dra isär köttet direkt när du tar ut det ur ugnen.
 
Ät den med de tillbehör du gillar.

Inga kommentarer: